Cu paste normale pentru baietii mei si cu paste konjac pentru mine caci sunt la regim cu putini carbohidrati. Pastele konjac au 0 calorii si 0 carbohidrati. Sunt bune dar trebuie gatite in sos .
Konjac este denumirea japoneza a mancarii gatite dintr-o planta perena, Anorphophallus Konjac, ce este cunoscuta si apreciata ca fiind medicinala in tari ca Japonia, Indonezia, China de secole bune. Asiaticii il alinta in tot felul: cartoful konjac, limba diavolului (!!!!), palma sarpelui, crinul voodo.
Faina de konjac provine din tubercului acestei plante si tot de acolo provin si taiteii Shirataki. Pentru obtinere produsului finit, tuberculii se fierb, se usuca si se tritureaza, pana cand se transforma intr-o faina din care se obtin pastele asiatice. Sunt foarte potrivite pentru cine doreste sa slabeasca sau sa-si mentine sanatatea, nu au aport caloric, nici de gluten, nici de carbohidrati si produc o senzatie de satietate.Produsele obtinute pot fi albe sau negre.

- sunt fibre solubile in apa. Auzim tot timpul in jur ca trebuie sa consumam fibre. De ce? Pentru ca sunt niste substante de balast ce nu sunt absorbite de corp dar regleaza tranzitul intestinal, reduc risul de diabet si boli de inima, rezolva probleme suparatoare cum ar fi constipatia. Konjacul ca fibre solubile in apa creaza in stomac un gel care da o senzatie de satietate multa vreme. De aceea, sunt perfecte pentru mentinerea greutatii si in diete.
- ca o fibra solubila constiincioasa ce este, konjac incetineste absortia zaharului, de aceea ajuta la reglarea glicemiei, reducând concentratia de colesterol si de trigliceride din sange.
- un amanunt important: are un aport caloric aproape nul. Vreo 6 calorii la suta de grame. Deci pot fi consumate in ce cantitati doresti. Intrebarea este: poti? Adevarul este ca da senzatie rapida de satietate, deci si sa vrei, n-o sa consumi cantitati mari.
- nu contine gluten – persoanele care nu il tolereaza, pot folosi konjacul ca substitut in dieta zilnica.
furnizeaza vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, & E) si niscaiva minerale (copper, zinc, iron and magnesium) (sursa: https://casutalaurei.ro/konjac-6-motive-sa-le-consumam/)


200 gr des paste konjac
120 gr de paste normale - mici tip coquillettes
1 conserva de ton natur ( 140 gr scursa)
300 ml de sos de rosii de casa - reteta aici
2 linguri de smantana

80 gr de cascaval ras
busuioc
sare, piper
Mod de preparare:

Fierbeti-le in apa fierbinte cu sare timp de 2 minute.
Scurgeti si rezervati.
Fierbeti celelalte paste in apa cu sare timpul indicat. Scurgeti-le de apa si rezervati.
Intr-un castron amestecati tonul cu oul si smantana. Adaugati sosul de rosii, busuoic proaspat tocat si 2 linguri de cascaval ras.
Amestecati.



Varsati 1/3 din aceasta compozitie peste pastele konjac si amestecati.
Puneti in 2 forme individuale /cocote .
Varsati apoi pastele normale peste compozitia cu ton si amestecati . Depuneti-le in 2-3 forme individuale- depinde de marimea lor.
Presarati deasupra pastelor cascaval ras.

Puneti formele in cuptorul incalzit la 210°C timp de 20 de minute.

Serviti cald !

![]() |
imprimati print |
recette en français ici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu