O reteta de mare efect daca aveti invitati.
Reblochon = o brânză cu denumire de origine controlată, obţinută din lapte crud.
Istoria anecdotică a brânzei reblochon datează din timpul Evului Mediu francez, când fermierul trebuia să plătească seniorului o dare pentru păşunatul vacilor pe alpaje. Suma era proporţională cu cantitatea de lapte produsă, dar putea fi plătită şi în natură, laptele servind, în acest caz, la fabricarea brânzei numite "tomme", rezervată seniorilor şi celor înstăriţi. Ca să plătească mai puţin, fermierul isteţ practica o mulgere (blocher) incompletă, pe care o termina după ce trecea perceptorul; astfel, avea loc o a doua mulgere (re-blocher) în urma căreia se obţinea un lapte mult mai gras.
Pentru că nu putea fi păstrat mult timp, acest lapte era transformat într-o brânză moale pentru consumul personal al fermierului, denumită reblochon.
Delicată şi păstrătoare a tuturor savorilor alpine, ca să fie corect apreciată (miros, culoare, consistenţă), brânza aceasta trebuie asociată cu vin local şi pâine la cuptor, pregătită din făină integrală.
La începutul secolului, producţia anuală de reblochon nu depăşea 40 de tone, însă, o dată cu creşterea numărului de turişti hibernali, brânza şi-a găsit locul pe mese, mai ales datorită invenţiei tartifletei (de la numele cartofilor din compoziţie), mâncarea schiorului foaaaarte flămând.
10 foi de brick
150 g bacon afumat taiat cubulete
4 cepe verzi
3 linguri smantana
piper
12 rosii cherry
12 rosii cherry
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se curata si se toaca ceapa marunt.
Într-o tigaie, punem la prajit baconul, adaugam ceapa tocata si revenim totul timp de 8-10 minute.
Se adauga smantana, piperul, se amestecă bine și se rezerva.
Se pun in formele de muffins.
Branza reblochon se taie felii.
In fiecare forma de muffin se pun felii de brânză, deasupra punem cate o lingură bună din compozitia rezervata si terminam cu o felie de branza. Se decoreaza cu o rosie cherry taiata in 2.
Se da la cuptor timp de 10-15 minute la 210° C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu